Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Bentheimer Zandsteenmuseum

  • Regio: Nedersaksen
  • Plaats: Bad Bentheim

Bentheimer zandsteen, in het Graafschap Bentheim aangeduid als ‘Bentheimer Gold’, heeft een mooie licht geelbruine kleur en is al eeuwen het belangrijkste exportproduct van Bad Bentheim. Overal in de stad vindt u bouwwerken die (deels) van Bentheimer zandsteen zijn gebouwd. Bentheimer zandsteen is hard, poreus en weersbestending en is als bouw- en siersteen uitermate geschikt. Al meer dan een millennium lang wordt het zandsteen in Bad Bentheim gedolven. Het is dus niet gek dat er zich in Bad Bentheim een speciaal museum voor het Bentheimer Gold bevindt. Het Zandsteenmuseum bevindt zich aan de voet van Burg Bentheim in het Schlosspark aan de Funkenstiege. De steile zandsteenrotsen van de Bentheimer bergrug vormen de achtergrond voor het gebouw. Het Zandsteenmuseum is een modern vormgegeven museum met een grote tentoonstellingsruimte. Buiten het gebouw bevinden zich daarnaast ook nog enkele grote tentoonstellingsstukken. De vaste tentoonstelling is verdeeld in twee secties. Het eerste deel gaat over de geologie van het Bentheimer zandsteen. Het ontstaan en de aard van het zandsteen worden hier behandeld. Het tweede deel gaat over de geschiedenis van de winning en het gebruik van het Bentheimer zandsteen. De teksten in het museum zijn zowel in het Duits als in het Nederlands. Op maandagen is het museum gesloten. Volwassenen betalen €2,- entree.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.