Tierpark Nordhorn

  • Regio: Nedersaksen
  • Plaats: Nordhorn

In Tierpark Nordhorn is altijd wat te zien! Deze dierentuin is zo’n tien hectare groot en ligt direct aan het water. U vindt hier meer dan 1700 dieren en 100 verschillende diersoorten, waaronder ook bedreigde diersoorten, zoals doodshoofdaapjes en tweevingerige luiaards. Voor de bedreigde soorten bestaat er binnen het Tierpark een speciaal fokprogramma. Wat deze dierentuin anders maakt, is dat u een kijkje kunt nemen in de voederkeuken. Sinds 2015 is het namelijk mogelijk om mee te kijken hoe de medewerkers het eten voor de dieren bereiden. Op de website van Tierpark Nordhorn is altijd een actueel overzicht te vinden van de voedertijden, zodat u uw bezoek kunt plannen.

Tierpark Nordhorn is het hele jaar door, dus ook op zon- en feestdagen, geopend. In het zomerseizoen, van 1 maart tot en met 31 oktober, is de dierentuin van 09.00 tot en met 19.00 geopend en kunt u tot 18.00 de dierentuin betreden. In november en februari is de dierentuin van 09.00 tot 18.00 geopend en in de maanden december en januari is de dierentuin van 09.00 tot 17.00 geopend.

Volwassenen betalen per persoon €9,50 entree. Kinderen van 4 tot 16 jaar betalen betalen €5,50 per persoon. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis entree. Als Roompot gast profiteert u daarbij ook nog eens van extra voordeel: wanneer u uw keycard laat zien, ontvangt u 25% korting op de entreeprijs.

© Foto's Franz Frieling

Meer informatie